Myofasciale Core Therapie behandeling

Voor afspraak bij Michel Lootens kan men elke werkdag bellen tussen 08h30 en 09h30 op 0488/88 04 28

Praktijk regio Kortrijk: Goudbergstraat 107 Wevelgem 8560Myofasciale Core Therapie is een holistisch energetische werkwijze rond het myofasciale netwerk. De 'fascie' is de fijne vliesachtige weefselverpakking die de botten, spieren en organen omhult en ondersteuning geeft. Dit weefsel is veerkrachtig en loopt vanaf de voetzolen tot in de schedelvliezen als een continuum. Het verdeelt zich als een spiralen web door het gehele lichaam.

Het begrip 'core' staat voor de diepe spier,bot- en weefselstructuur rondom de iliopsoas-iliacus musculatuur en de buikorganen. Het is het centrum van ons fysiek en psychisch bestaan. De fascie dragen soms de spanningen, pijn en trauma's van de mens want elk mens heeft eigenlijk zijn persoonlijke historie waarvan men zich maar voor een deel bewust is. Men kan via Myofascial Core Therapie de fascie helpen ontladen en een proces van healing op verschillende niveaus activeren.

Via dieptewerking op de Fascie Core structuren en de diepe Front Line Meridiaan, wordt er ontlading en ontspanning mogelijk gemaakt binnen dat systeem zodat er hernieuwde veerkracht ontstaat in het lichaam maar eveneens een kunnen loslaten van lastige gevoelens en ervaringen.


Myofasciale therapie sessies
Een sessie duurt 50 á 60 minuten.
Gezien elk mens een complex wezen is en elke situatie anders, bestaat er geen standaardbehandeling.
Bij de oriëntatiesessie wordt de klacht onderzocht en geëvalueerd, en volgt een basisreeks van 4 á 5 sessies.
Nadien wordt bekeken welk vervolgprogamma nog bijkomend nodig is.