Psychotherapie individuele sessies

PRAKTIJK Wevelgem, Roterijstraat 11

Reserveren bij Marie Christine Meersch en Michel Lootens: tel 056/41 03 13, gsm 0477/51 01 01
telefonische permanentie: elke werkdag tussen 08h30 en 09h30
                                      bijkomend op do tussen 19h00 en 20h00

Psychotherapie Sessies: Duurtijd is 45, 60 of 75 minuten al naargelang de situatie en de evolutie van het persoonlijk proces. Na de eerste oriŽntatiesessie (van ongeveer 90 minuten) waarbij de therapeut kennis maakt met de rode draad doorheen het probleem van de cliŽnt en de cliŽnt kennis maakt met de manier van werken en de principes waarop Inner Tuning® steunt, wordt in samenspraak de frequentie van de volgende 4 ŗ 5 sessies bepaald. Nadien wordt nagegaan welk vervolgprogramma er nodig is, wat de nieuwe frequentie wordt of hoe er mogelijks afgebouwd wordt.


Psychotherapie

De manier van werken is gebaseerd op de Rogeriaanse psychotherapie, de Transpersoonlijke psychologie en de Inner Tuning® methode.
Dr. Carl Rogers, arts en psychiater, vond het belangrijk om zich te concentreren op de 'Persoon' die lijdende is en niet zo zeer op de situatie. In dat geval wordt de hulpvrager niet beschouwd als een zieke of patiŽnt, maar als een cliŽnt die men helpt om zijn interne verborgen potentiŽlen te helpen ontwikkelen en gebruiken.

De psychotherapeut heeft dus als doel voorwaarden te scheppen om de cliŽnt inzicht te laten krijgen in de oorzaken van zijn belemmerd functioneren en die te begeleiden naar een andere Manier van Zijn.
Vanuit Inner Tuning® benoemt men dat als: autonomie en Zelfverantwoordelijkheid ontwikkelen.
Er wordt gevraagd dat de cliënt actief wil meewerken zijn veranderingsproces.

Psychotherapie helpt wanneer de Persoonlijkheid belemmerd wordt door diepere roerselen of situaties en associaties uit zijn verleden waarvan men zich niet kan loskoppelen. Evengoed voor trauma verwerking.